Vanliga frågor


Frågor och svar

Finns det ledigt flak dagen då jag tar studenten?
Efter vi tagit emot er bokning/intresseanmälan får ni svar på detta inom kort.
Vad ingår när man bokar ett flak?
I det angivna priset ingår alltid en lastbil med flak, chaufför, bränsle, musikanläggning, städning och 5 timmars hyrtid.
Kan vi komma och titta på flaket?
Nej, våra lastbilar är ute på andra uppdrag när det inte är studenttider. Däremot kan vi ordna med bilder för den som är intresserad.
Kan man hyra lastbilen utan chaufför?
Nej, lastbilarna körs endast av egna anställda.
Skriver vi ett kontrakt på bokningen?
Vid varje bokning upprätthåller vi ett kontrakt mellan Mobetransport och en ansvarig person för flaket. Personen måste ha fyllt 18 år.
Vi är två som vill skriva på kontraktet, går det?
Nej, kontrakt för studentflak går bara att skriva gentemot en person. Men Mobetransport förser er gärna med ett ”solidaritetsavtal”. Alla som ska åka och skriver på detta avtal blir gemensamt ansvariga.
Hur högt är flaket/staketets sidor?
Mobetransport följer polisen och transportstyrelsens regler gällande flakets sidor. Flakets sidor är lägst 110 cm och tål stor belastning.
Hur fungerar musikutrustningen i ljudpaketet?
Ljudpaketet monteras på lastbilen på morgonen och testkörs därefter alltid avMobetransport. När flaket anländer kopplar ni in er medhavda ipod/mp3-spelare i ljudpaketet med en sladd som alltid ingår i våra ljudpaket.
Har vi möjlighet att ta med oss vår egen DJ?
Ja!
När kommer lastbilen till skolan?
Lastbilen anländer den tiden som ni kommer överens med Mobetransport om, dock tidigast 2 timmar innan utspringet.
När, var och hur dekoreras flaket?
Flaket dekoreras utav er eller någon ni själva väljer ut. Dekoreringen sker vid skolan där lastbilen ställs upp.
Kan flaket dekoreras dagen innan utspringet?
Nej. Som tidigare angetts är flaket på plats i god tid så att dekorering kan ske utan stress.
Vad är en flakvärd?
En flakvärd är en person som hjälper till på flaket vid färd och agerar som chaufförens förlängda arm. Flakvärden ska vara minst 25 år och ni väljer själva vem det är. I det maxantal som får färdas på flaket är flakvärden inte inräknad.
Hur länge kommer vi ha flaket?
Ni har flaket i 5 timmar från det att lastbilen anländer till skolgården och fram tills ni stiger av. En genomsnittlig flakfärd brukar ligga på ca 2 timmar.
Vad har polisen och transportstyrelsen för regler för att färdas på studentflak?
Polisen och Transportstyrelsen uppdaterar sina regler med jämna mellanrum gällande studentflak. Dessa regler finner du här.
Vem kontrollerar att rätt mängd personer befinner sig på flaket?
Enligt vårt avtal skall det alltid finnas en flakvärd på flaket. Beställaren, flakvärden, och chauffören har tillsammans som uppgift att kontrollera att antalet stämmer.
Hur kommer flaket att köra?
Mobetransport kör i Stockholm centrum. Har ni några speciella önskemål om andra rutter så kan ni prata med chauffören efter att studentflaket anlänt till er skola.
Hur går betalningen av flaket till?
Betalning är uppdelad i en delbetalning och en slutbetalning. Delbetalningen är 5000 kr och betalas i samband med avtalsskrivningen. Slutbetalning skall vara oss tillhanda senast 60 dagar efter avtalsskrivningen eller enligt överenskommelse om flakbeställning sker i mars eller senare.

Offertförfrågan

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quo modo autem optimum, si bonum praeterea nullum est? Quid in isto egregio tuo officio et tanta fide-sic enim existimo-ad corpus refers.

Läs mer!